Vormgeving:Francien van der Wardt
Redactie:Martin Vastenhout
Foto's:Wim van Est

KOM STREEKSHOPPEN BIJ ONZE BOERDERIJ- EN (PLATTE)LANDWINKELS

 

Echt proeven

Om weer echt te proeven moeten we terug naar het platteland. Kersen, pruimen, peren en appels rechtstreeks uit eigen boomgaard, kaas van eigen makelij, melk die rechtstreeks van de koe komt, kakelverse eieren en honing van de imker. De winkels op de boerderij hebben het allemaal in huis. Boodschappen van de boer zijn puur, oorspronkelijk en verser dan vers.

 

Meer dan 15 winkels

In de Kromme Rijnstreek zijn meer dan 15 boerderijwinkels en leveranciers waar u kunt streekshoppen. Dat shoppen kan gaan van allerhande vers en ingemaakt fruit tot biologisch vlees en forellen of een fles kersenwijn om bij uw zelf samengesteld Kromme Rijnskaasplataeu te drinken. In alle winkels vertellen ze graag over waar de producten vandaan komen en wat u er mee kunt doen. Alle streekproducenten vindt u op de kaart in deze krant en op www.vvvkrommerijnstreek.nl bij ‘Wat te doen’.

 

Verkoop van elkaars producten

Veel boeren werken samen en verkopen elkaars producten op een eigen boerderijwinkel. Voorbeelden daarvan in de streek zijn: Fruitbedrijf van der Grift in Nieuwegein, Plattelandswinkel De Achterdijk in Bunnik, Kaasboerderij De Ossenwaard in Werkhoven, Fruitgaard De Ossenwaard in Cothen en Kaasboerderij de Brienenshof in Cothen

 

Landwinkel.nl

Een landelijk samenwerkingsverband is de coöperatie Landwinkel. Bij Landwinkel zijn 93 boeren aangesloten. Daardoor kan het samenwerkingsverband een groot assortiment bieden met veel keuze in (lokale) streekproducten van de boerderij. De winkels zijn specialisten in sap, kaas, fruit en andere delicatessen. In de Kromme Rijnstreek zijn 3 landwinkels: Landwinkel De Lindeboom in ’t Goy, Boerderij-Landwinkel Nieuw Slagmaat in Bunnik en Landwinkel De Kersenhut in Cothen.