Vormgeving:Francien van der Wardt
Redactie:Martin Vastenhout
Foto's:Wim van Est

ZATERDAG 29 JUNI EN ZONDAG 30 JUNI - COTHEN

Kersenfestival

 

Voor de 19e keer!

In de kersentijd organiseren Theo en Martine en Erik Vernooij voor de 19e keer het Kersenfestival. Tijdens dit festival beleeft u nog de authentieke sfeer van de Kersentijd! Voor jong en oud is er van alles te beleven. Er is een kersenmarkt met leuke kramen, een kinderspeelplein met stormbaan en springkussen, een kersentreintje door de boomgaard, diverse demonstraties, een kersenpitspuugwedstrijd en verschillende muzikale optredens.

Natuurlijk zijn ook de Kersenkoningin en de Kersenprinses aanwezig op dit feest in de boomgaard, en ontvangen zij andere hoogheden uit de regio. Verder kunnen de bezoekers meekijken bij de mobiele sap-pers, zijn er demonstraties van de jachthonden vereniging, is ons festivalterrein vertrek- en aankomstpunt voor de toertocht van de historische tractorclub en houden de paardenaanspanningen een pauze in onze boomgaard.  In de veilingzaal van Het Kersenmuseum wordt ieder uur geveild en kunt u zelf bieden op verschillende producten. 

 

Kersenkraam en Landwinkel

Tussen al die activiteiten door kunt u kersen kopen en ze opeten in de hoogstamboomgaard. In de landwinkel zijn eerlijke en heerlijke streekproducten verkrijgbaar. Het Kersenfestival in Cothen vindt beide dagen plaats van 10.00 – 17.00 uur in de boomgaard aan de Groenewoudseweg 18 in Cothen. Het gehele programma met tijden vindt u op www.kersenfestival.nl. Toegang en parkeren zijn gratis.